λοιπόν στο δικό μου μαγαζάκι (mat`am= εστιατόριο στα αραβικά) μπορείτε να βρείτε διάφορες συνταγές, και κυρίως για αραβικά φαγητά.... και άμα γουσταρετε μπορείτε και εσείς να μου πείτε για καμία που να ξέρετε...




Φαλάφελ (ρεβυθοκεφτέδες)-chef

υλικά (4 άτομα)
1/2 κιλο ρεβύθια, 1 ματσάκι μα'ι'ντανό, ξηρό κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και σόδα
εκτέλεση
χτυπάς τα ρεβύθια στο blender (αφού τα είχες βάλει στο νερό μια μέρα πριν για να μουλιάσουν), χτυπάς και το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μα'ι'ντανό. βάζεις μετά όλα τα υλικά μαζί..ρίχνεις αλάτι,πιπέρι και το κύμινο και τα ανακατεύεις ολα μαζί (καλό ανακάτεμα). μισή ώρα πριν τηγανίσεις, ρίχνεις λίγη σόδα στο μίγμα για να φουσκώσει. (προσοχή: όταν τηγανίζεις, το λάδι πρέπει να καεί)
σερβίρεται σε πίτα και σαλάτα.....καλή όρεξη
photos
φαλάφελ μίγμα εργαλεία χόμους

το ταχινι παει πολυ με το φαλαφελ, και για αυτο θα σας πω δυο σαλατες που εχουν ταχινι.

χόμους -chef

υλικά
ρεβυθια, σκορδο, λεμονι, αλατι, λαδι

εκτέλεση
βραζουμε τα ρυβιθια μεχρι να μαλακοσουν, τα χτυπαμε στο Blender μαζι με το σκορδο, βαζουμε λεμονι και λιγο αλατι, τα ανκατευουμε πολυ καλα, και βαζουμε λαδι πανω στο χομους, και για διακοσμηση βαζουμε παπρικα ή σουμακ και ειναι ετοιμο...καλη σας ορεξη

η σαλάτα του ταχινιού -chef

υλικά (3 άτομα)
αγγουρι, ντοματα, πιπερια, κρεμμυδι φρεσκο, ταχινι, γιαουρτι, λεμονι και αλατι

εκτέλεση
ψιλοκοβουμε τις ντοματες (3), τα αγγουρια(2 μεγαλα), τις πιπεριες(2) και τα κρεμμυδια(1). προσθετουμε το γιαουρτι (1 κουτακι), το ταχινι (2 κουταλιες), μισο λεμονι και αλατι. ανακατευουμε πολυ καλα και ειναι ετοιμη η σαλατα μας....καλη ορεξη



Shish tawook (φιλέτο στήθος κοτόπουλου με μαγιονέζα) -chef

υλικά (3 άτομα)
800 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλου, μαγιονέζα, πολλά μπαχάρια (ότι σας αρέσει), αλάτι και πιπέρι.
εκτέλεση
ζεσταίνεις λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα, βάζεις το κοτόπουλο αφού το έχεις κόψει σε καμματάκια, το κουνάς συνέχεια μεχρι να φύγει το πολύ νερό που βγάζει, ρίχνεις τα μπαχάρια και μετά την μαγιονέζα...και είναι έτοιμο να το τσακίσετε....σερβίρεται σε σαντουντσάκια. καλή όρεξη


Cheese cake- χρήστης l

υλικά
1 πακέτο μπισκότα Digestive, 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο, 1/2 πακέτο βιτάμ, 1 πακέτο τυρί φιλαδέλφια, 1 γιαούρτι στραγγιστό, 3-4 λεμόνια, μαρμελάδα βύσσινο
εκτέλεση
Θριματίζουμε τα μπισκότα και τα περιχύνουμε με το βιτάμ, το οποίο προηγουμένως έχουμε λιώσει.Τα ψήνουμε για 7-8' στον αέρα στους 180 βαθμούς.Xτυπάμε το φιλαδέλφια μεχρι να γίνει αφράτο και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι και σιγά σιγά το χυμό λεμόνι. Μετά απλώνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα και από πάνω τη μαρμελάδα.
Απολάυστε!


Σουφλέ με πατάτες (για γερά στομάχια) - χρήστης με

υλικά
πατάτες, μια συσκευασία κρέμα γάλακτος, εναλλακτικά και γάλα μπείκον (και άλλα αλλαντικά που σας αρέσουν), διάφορα τυριά (γκούντα, κεφαλογραβιέρα και ότι άλλο σας αρέσει), φρυγανιά

εκτέληση
βράζουμε τις πατάτες, στη συνέχεια τις κόβουμε σε ροδέλες σε ένα βαθύ ταψί απλώνουμε λίγο βούτυρο απλώνουμε τις πατάτες στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το μπείκον (ή τα άλλα αλλντικά) και το απλώνουμε πάνω στις πατάτες και από πανω ρίχνουμε τα διάφορα τυριά
στη συνέχεια απλωνουμε και πάλι μια στρώση πατάτες, μια στρώση αλλαντικά και τυριά
μόλις τελειώσουμε αυτά περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος ή γάλα και ρίχνουμε λίγο τριμμένη φρυγανιά για να γίνει μια κρούστα
το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει απο πάνω



Ομελέτα με κουκουνάρι -χρήστης katerina

υλικά (4 άτομα)
8 αβγα, κουκουναρια (οσα θελετε), μια κουταλια βουτυρο, αλατι, πιπερι, παπρικα, πρασινη σαλατα ως συνοδευτικη

εκτέληση
χτυπατε τα αβγα,τα αλατοπιπερωνετε και τα αφηνετε..σοταρετε τα κουκουναρια στο βουτυρο,τα πασπαλιζετε με λιγη παπρικα και ριχνετε απο πανω τα αβγα.μολις αρχιζει η ομελετα να πηζει στις ακρες τη διπλωνετε και τη μεταφερετε σε ενα πιατο.εμενα μου αρεσει υγρη εσωτερικα.αν δε σας αρεσει αφηστε την λιγο παραπανω.
σερβιρετε την ομελετα με την αναμεικτη πρασινη σαλατα και με μια ελαφρια βινεγκρετ με λεμονι.


Σαλάτα λάχανο -χρήστης με

υλικά
λαχανο, ενα κουπακι γιαουρτι, 1 η 2 κουταλιες της σουπας μαγιονεζα, αλατι

εκτέλεση
κοβουμε το λαχανο (κατα προτιμηση οχι πολυ ψιλοκομμενο), και για την σως
ανακατευουμε το γιαουρτι με την μαγιονεζα ωστε να ομογενοποιηθουν
και στη συνεχεια περιχυνουμε το λαχανο με την σως

και ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!


Msakhan (κοτόπουλο πάνω σε πίτα στο φούρνο) -chef

υλικά (3 ατομα)
1 κοτοπουλο, πιτες (αραβικες κατα προτιμηση), κρεμμυδια (πολλα...), αμυγδαλα, μπαχαρια (οτι και οσα προτιματε), λαδι, αλατι και πιπερι, σουμακ (κοκκινο αραβικο μπαχαρικο).

εκτέληση
κοβετε το κοτοπουλο σε κομματια (8 κομματια) το ψινετε στο φουρνο μαζι με τα μπαχαρια για μια ωρα περιπου. οταν ειναι ετοιμο το βγαζετε απο το ταψι, βουτατε τις πιτες στο ζουμι του κοτοπουλου που εμεινε στο ταψι. βαζετε το κοτοπουλο πανω στις πιτες. ριχνετε τα ψιλοκομμενα κρεμμυδια πανω (αφου τα εχετε τσιγαρισει σε λαδι και πολυ σουμακ) και μετα απο πανω βαζετε τα αμυγδαλα (που εχετε τσιγαρισει και αυτα με λαδι). το βαζετε στο φουρνο για 10 λεπτα στο grill για να παρει χρωμα....ειναι ετοιμο, καλη σας ορεξη


Μακαρόνια του φοιτητή -chef

υλικά (3 ατομα)
ενα πακετο μακαρονια, σαλτσα ντοματας, μανιταρια, κρεμμυδια, σκορδο, πιπεριες, μπαχαρι, αλατι, πιεπερι, λαδι

εκτέλεση
τσιγαριζετε τα μανιταρια σε χαμηλη φωτια, ριχνετε τις ψιλοκομμενες πιπεριες και το σκορδο, και αφου αρχιζουν να παρουν λιγο χρωμα ριχνετε και τα κρεμμυδια. ανακατευετε πολυ καλα τα υλικα για δεκα λεπτα, ριχνετε σαλτσα ντοματα και μετα πιχνετε τα μπαχαρια και αλατι πιπερι, και αφηστε την σαλτσα να βραζει για 15 λεπτα..και ειναι ετοιμο...τα μακαρονια τα βραζεις με νερο και ειναι ετοιμα (χεχε λες και δεν το ξερατε). για συνοδευτικη σαλατα σας συμβουλιζω (το μαρουλι).....καλη σας ορεξη


Τσιπούρα στο φούρνο με σκόρδο και ντοματίνια -chef

υλικά (2 άτομα)
2 τσιπούρες, 8 περίπου ντοματίνια, 2 σκελίδες σκόρδο, 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί, αλατι, πιπερι

εκτέλεση
Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε μέσα τις τσιπούρες κι ολόγυρα τα ντοματίνια. Χτυπάμε στο blender τα σκόρδα, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με αυτό το μίγμα τις τσιπούρες.
Τις ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η πέτσα τους και είναι έτοιμο...καλη ορεξη


Κολοκύθια με τ' αυγά -chef

υλικά

Μισό κιλό κολοκύθια, Μισό κιλό ντομάτες, 1 φλιτζάνι λάδι, 1 κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, 5 αυγά


εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι και τα κολοκύθια κομμένα σε στρογγυλές φέτες. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να ψηθούν καλά. Χτυπάμε τα αυγά και περιχύνουμε μ' αυτά το μείγμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να ψηθούν....είναι έτοιμα καλή σας όρεξη



η τσιπούρα του φοιτητή -ανώνυμος

υλικά
τσιπουρα, αλατι, λεμονι, λαδι, και αν θελετε βαζουμε και μπαχαρια..

εκτέλεση
πλενουμε το ψαρι,το καθαριζουμε εξωτερικα και οπως ειναι το τυλιγουμε σε λαδοκολλα πολυ καλα και το βαζουμε στο φουρνο για 1ωρα(250 βαθμους).Οταν ειναι ετοιμο ριχνουμε λαδολεμονο,αλατι και ειναι ετοιμο....καλη ορεξη (ευκολο και γρηγορο ;) )



Banana (crazy party) cake -chef

υλικά
1 φλ. καρύδια κομμένα, 11/2 φλ. μπανάνες λιωμένες, 2 φλ. ζάχαρη, 3/4 φλ. βούτυρο, 3 αυγά, 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κιλό baking powder, 1 1/4 κιλό μαγειρική σόδα, 3/4 φλ. αλάτι, 6 κ.σ. γάλα

εκττέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Κόβουμε τα καρύδια στο μπλέντερ. Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Αναμιγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μαλακά. Προσθέτουμε τις μπανάνες. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι· τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά εναλλάξ με το γάλα. Όταν αναμιχθούν καλά προσθέτουμε και τα καρύδια. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα - 1 10'. Αφήνουμε να κρυώσει 1 ώρα πριν το ξεφορμάρουμε.
Παρατηρήσεις: Η ζάχαρη ίσως είναι παραπάνω από ό,τι χρειάζεται, ιδιαίτερα αν οι μπανάνες είναι ώριμες· μπορεί να γίνει υπερβολικά γλυκό. Η σόδα μπορεί να αντικατασταθεί από baking powder.


Μακαρονάδα με κολοκύθι και γαρίδα - χρήστης l

υλικά:
μακαρόνια-2 μερίδες, 2 κολοκύθια ψιλοκομμένα, 1 χούφτα μικρά γαριδάκια, 1/2 ντομάτα σε κύβους, κρέμα γάλακτος, ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι(μπόλικο)

εκτέλεση:
Βάζω τα μακαρόνια να βράσουν.
Ρίχνω το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνω να κάψει. Στη συνέχεια ρίχνω το το κολοκύθι και αφηνω να τσιγαριστεί καλά. Μετά προσθέτω τη ντοματα(+αλάτι) για να δεσει το κολοκύθι και μόλις πύξει η σάλτσα ρίχνω λίγη κρέμα γάλακτος. Τέλος προσθέτω τις γαρίδες για 2-3 λεπτά μόνο(προσοχή!) και το πιπέρι.
Ρίχνω τα μακαρόνια μέσα στο τηγάνι και ανακατεύω ελαφρά.
Μέσα σε 15' έχω ένα εξαίσιο πιάτο!


Μεξικάνικες φτερούγες με κόκκινη καυτή σάλτσα -chef

υλικά (2 άτομα)
1 κιλο φτερουγες κοτοπουλου, σαλτσα ντοματα, πιπερια καυτερη, tabasco, μπαχαρια (πολλα), λαδι αλατι, πιπερι.

εκτέλεση
πλενουμε τις φτερουγες με λεμονι και αλατι, βαζουμε τα μπαχαρια που μας αρεσουν και τις αφηνουμε στο ψυγιο για μια ωρα περιπου για να παρουν την γευση απο τα μπαχαρια. μετα τις τηγανιζουμε. στο αλλο ματι ετοιμαζουμε την σαλτσα: ψιλοκοβουμε την καυτερη πιπερια και την τσιγαριζουμε με λιγο λαδι, και οταν αρχιζει να κοκκινησει ριχνουμε την σαλτσα ντοματα, tabasco και αλατο-πιπερο, την αφηνουμε να βρασει και οταν ειναι ετοιμη ριχνουμε τις φτερουγες στην κατσαρολα που εχει την σαλτσα, τα ανακατευουμε καλα. ειναι ετοιμο.... καλη σας ορεξη



η Μηλόπιτα του φοιτητή -χρήστης shadows

υλικά
1 ποτήρι λάδι, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι, 3 ποτήρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις), 2 κ.γ b/p, 1 βανίλια, 4-5 μήλα μεγάλα πράσινα

εκτέλεση
Βάζουμε πρώτα τα υγρά και στην συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά. Τηγανίζουμε τα μήλα με 1 κουταλιά ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150˚C για 45-50 λεπτά.

66 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

λοιπον και για οσους εχουν προβλημα στην οραση τους να η συνταγη...
η συνταγή (4 άτομα)
1/2 κιλο ρεβύθια, 1 ματάσκι μα'ι'ντανο, ξυρό κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, κύμενο και σόδα
η εκτελεση
χτυπάς τα ρεβύθια στο blender (αφού τα είχες βάλει στο νερό μια μέρα πριν για να μουλιάσουν), χτυπάς και το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μα'ι'ντανό. βάζεις μετά όλα τα υλικά μαζί..ρίχνεις αλάτι,πιπέρι και το κύμενο και τα ανακατεύεις ολα μαζί (καλό ανακάτημα). μεσή ώρα πριν τηγανίσεις ρίχνεις λίγη σόδα στο μίγμα για να φουσκώσει. (προσοχή: όταν τηγανίζεις, το λάδι πρέπει να καεί)
σερβίρεται σε πίτα και σαλάτα

Ανώνυμος είπε...

ρε chef....δεν μας ειπες με τι σαλατα σερβιρεται..

Ανώνυμος είπε...

kale ti ergaleia einai ayta...emena ta fobhthike to mati moy...

Ανώνυμος είπε...

καλά.. τα φαλάφελ σκίζουν! το καλύτερο ρεβυθο-πράγμα που έχω δοκιμάσει!!.. ειδικά όταν είναι φτιαγμένα από τον chef!

Ανώνυμος είπε...

εγω παλι ακομα περιμενω να φαω απο τον chef...

Ανώνυμος είπε...

σταματηστε ρε παιδια....με ντροπιασατε....λοιπον μετα την εξεταστικη σας υποσχομαι να φαμε φαλαφελ....

Ανώνυμος είπε...

ki egw pote den exei tyxei na faw apo ton chef....mallon epithdes to ekane toson kairo....!!!:P

Ανώνυμος είπε...

λοιπον και για αυτοσ που ρωτησε για την σαλατα...πρωτα απο ολα το χομους, το οποιο ειναι μια σως φτιαγμενη απο βραστα ρεβυθια, σκουρδο, λιμονι, αλτατι και λαδι. και η σαλατα συνηθως ειναι αγγουροντοματα ψιλοκομμενη...

Ανώνυμος είπε...

cheesecake (απ'τα λίγα!)
υλικά:
1 πακέτο μπισκότα Digestive
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1/2 πακέτο βιτάμ
1 πακέτο τυρί φιλαδέλφια
1 γιαούρτι στραγγιστό
3-4 λεμόνια
μαρμελάδα βύσσινο
εκτέλεση:
Θριματίζουμε τα μπισκότα και τα περιχύνουμε με το βιτάμ, το οποίο προηγουμένως έχουμε λιώσει.Τα ψήνουμε για 7-8' στον αέρα στους 180 βαθμούς.Xτυπάμε το φιλαδέλφια μεχρι να γίνει αφράτο και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι και σιγά σιγά το χυμό λεμόνι. Μετά απλώνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα και από πάνω τη μαρμελάδα.
Απολάυστε!

Ανώνυμος είπε...

geia sou re chef me tis syntages sou. Kala paidia to falafel eini 8rhskeia. Pleon den eimaste xristianoi alla falafianoi!!!

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω πολυ βρε (I) για την συνταγη που μας εβαλες...καλα εκανες που εβαλες γλυκο, γιατι εγω δεν τα παω πολυ καλα με τα γλυκα

Ανώνυμος είπε...

chef μπορεις αν δημοσιευσης και την συνταγη του cheesecake...

Ανώνυμος είπε...

οκ κυρια I θα την δημοσιευσω....

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟ

ΥΛΙΚΑ
λαχανο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
ενα κουπακι γιαουρτι
1 η 2 κουταλιες της σουπας μαγιονεζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
κοβουμε το λαχανο (κατα προτιμηση οχι πολυ ψιλοκομμενο)
για την σως
ανακατευουμε το γιαουρτι με την μαγιονεζα ωστε να ομογενοποιηθουν
και στη συνεχεια περιχυνουμε το λαχανο με την σως

και ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ (για γερα στομαχια)

ΥΛΙΚΑ
πατατες
μια συσκευασια κρεμα γαλακτος - εναλλακτικα και γαλα
μπεικον (και αλλα αλλαντικα που σας αρεσουν)
διφορα τυρια - γλυκα και αλμυρα(γκουντα, κεφαλογραβιερα και οτι αλλο σας αρεσει)
φρυγανια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βραζουμε τις πατατες
στη συνεχεια τις κοβουμε σε ροδελες
σε ενα βαθυ ταψι απλωνουμε λιγο βουτυρο απλωνουμε τις πατατες στη συνεχεια ψιλοκοβουμε το μπεικον (ή τα αλλα αλλντικα) και το απλωνουμε πανω στις πατατες κα απο πανω ριχνουμε τα διαφορα τυρια
στη συνεχεια απλωνουμε και παλι μια στρωση πατατες μια στρωση αλλαντικα και τυρια
μολις τελειωσουμε αυτα περιχυνουμε με κρεμα γαλακτος ή γαλα και ριχνουμε λιγο τριμμενη φρυγανια για να γινει μια κρουστα
το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 250 βαθμους μεχρι να λιωσουν τα τυρια και να ροδισει απο πανω

Unknown είπε...

η συνταγη ειναι για τον αντρεα που δεν ξερει να μαγειρευει ομελετα και για την κατερινα,να μη νομιζει οτι δεν ξερω τιποτα!
φαρμακευτικη συνταγη
μια τοσο απλη ομελετα με κουκουναρι

υλικα για 4 ατομα
8 αβγα
κουκουναρια,οσα θελετε
μια κουταλια βουτυρο
αλατι,πιπερι,παπρικα
πρασινη σαλατα.ως συνοδευτικη


χτυπατε τα αβγα,τα αλατοπιπερωνετε και τα αφηνετε..σοταρετε τα κουκουναρια στο βουτυρο,τα πασπαλιζετε με λιγη παπρικα και ριχνετε απο πανω τα αβγα.μολις αρχιζει η ομελετα να πηζει στις ακρες τη διπλωνετε και τη μεταφερετε σε ενα πιατο.εμενα μου αρεσει υγρη εσωτερικα.αν δε σας αρεσει αφηστε την λιγο παραπανω.
σερβιρετε την ομελετα με την αναμεικτη πρασινη σαλατα και με μια ελαφρια βινεγκρετ με λεμονι.

Unknown είπε...

η ομελετα στο far mac..

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια ευχαριστω πολυ για τις συνταγες που με στελνετε...αλλα μαλλον δεν μπορω να τα βαλω ολα....η κουζινα μου ειναι της προκοπης, και δεν δεχομαι οτι να ειναι..

Ανώνυμος είπε...

8eloume kai alles syntages....

Ανώνυμος είπε...

ti kaneis stin omeleta sou kai einai toso zoumeri?ti diki mou ti dokimases..mprosta sti diki sou..tipota.ti allo vazeis?

Ανώνυμος είπε...

το θεμα δεν ειναι τι βαζεις... το θεμα ειναι πως το φτιαχνεις καλη μου far mac. χεχεχεχε

Ανώνυμος είπε...

μην ανησιχεις ανωμυνε θα βαλω και αλλες, απλα αυτες οι μερες ειμαι λιγο αποσχολημενος...

Ανώνυμος είπε...

ένα έχω να πω..., σήμερα έφαγα το cheese cake που εχει δημοσιευτεί εδώ και ήταν τρομερό....το προτείνω ανεπιφύλακτα να το προσπαθήσετε...θα προσπαθήσω κι εγώ να το φτιάξω σε καποια φάση, μετά την εξεταστική,αν και δεν είμαι και πολύ της κουζινας...

Ανώνυμος είπε...

mia mera na tis kanoume oles mazi..
ti lete na ginei?

Ανώνυμος είπε...

ψηφιζω ποιοι προτεινουν συνταγες να τις κανουν κ στην πραξη.
οχι μονο λογια!!

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ, μετά την εξεταστική, να βρεθούμε όόόλοι μαζί να τις κάνουμε όόόόόόλες τις συνταγές....θα εχει πολύ πλάκα....αααα εγώ αναλαμβάνω τη μουσική..laternafm343 live ;)...γιατί από μαγειρική...εσεις θα κινδυνέψετε, εγώ με έχω συνηθίσει..χαχα...

Ανώνυμος είπε...

λοιπον και συμφωνω με αυτο που ειπε η sakura. εγω 8α μαγιερεψω και η sakura θα παιζει μουσικη

Ανώνυμος είπε...

λοιπον συμφωνω με αυτο που ειπε η sakura. εγω 8α μαγιερεψω και η sakura θα παιζει μουσικη

Ανώνυμος είπε...

εγω το εχω πει στην αρχη, οτι με τα γλυκα δεν τα παω καλα. και εξαλλου το μπανανακεικ ηταν σαπιο, και εγω δεν ανεβαζω οτι να ναι στο μαγαζακι μου

Ανώνυμος είπε...

re chef.. mporeis na vreis th syntagh twn kolokythokeftedwn?? exw kati kolokythia sto psygeio kai den kserw ti na ta kanw........
pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeee

Ανώνυμος είπε...

chef... ekana to Shish tawook poy proteineis kai egine kalooo, poly kalo, fantasoy kai to ekana egw...!!! Kala den xerw an geystika einai opws tha to kaneis esy, alla emena marese, eipame me exw synhthisei pleon!!! Proteine ki alles syntages gia grhgora kai eykola faghta gia na na mageireyoyme kathe mera kai na mhn paraggelnoyme olo ap' exw... :P!!!!Kane mia potash gia ena plhres ebdomadiaio programa...

Ανώνυμος είπε...

η τσιπουρα του φοιτητη..γι'αυτους που η μαγειρικη δεν ειναι η αδυναμια τους!λοιπον..πλενουμε το ψαρι,το καθαριζουμε εξωτερικα και οπως ειναι το τυλιγουμε σε λαδοκολλα πολυ καλα και το βαζουμε στο φουρνο για 1ωρα(250 βαθμους).Οταν ειναι ετοιμο ριχνουμε λαδολεμονο,αλατι κτλ.
ευκολο και πολυ νοστιμο..τωρα αν δεν εντυπωσιαστηκες ,μπορεις να μην το ανεβασεις, εγω ετσι κι αλλιως θα συνεχισω να το φτιαχνω..

Ανώνυμος είπε...

8α σε βρω την συνταγη χρηστη l ... παρ`οτι ειπα οτι τις συνταγες θα ειναι δικες μας.

Ανώνυμος είπε...

γεια σου ρε sakura με την μαγειρικη σου... λοιπον εγω συμφωνω με το να μην παραγγειλουμε απο εξω αλλα νομιζω πως ειναι δυσκολο... παντως 8α ανεβασω οσα μπορω για να εχουμε παντα πολλες επιλογες πριν να παραγγειλουμε....χεχε...;)

Ανώνυμος είπε...

οχι φιλε ανωνυμε....8α την ανεβασω...σε ευχαριστω πολυ....απλα να μου στειλεις εστω και ενα ονομα για ανεβασω την συνταγη με το ονομα αυτο...

Ανώνυμος είπε...

μαλλον το δικο μου στιγμα σ αυτο το blog ειναι να δοκιμαζω τις συνταγες.....
το shish tawook ειναι μια πολυ καλη προταση του chef!!!!!!!!

...alla h salata taxini apla ta spaei
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ Κ ΘΑ ΔΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

και το banana cake αφιερωμενο στην φιλη μας...η κυρια meeting point...καλη σας ορεξη....ακομα περιμενω την φοτογραφια με το τηγανι

Ανώνυμος είπε...

παιδια εχω τσαντιστει επειδη τα σχολια μου ειναι εδω και 2 μερες στα 39 και απλα θελω να φτασουν τα 40 και για αυτο εγραψα αυτο το σχολιο.... και κατερινα ακομα περιμενω να μου στειλεις την φοτογραφια με το τηγανι...

Ανώνυμος είπε...

άντε chef να τα εκατοστήσεις.

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε παιδια μολις εφτιαξα μια ομελετα μαζι με τον φιλο μου τον τσιτσο....απλα τα εσπαγε

η συνταγη σε λιγο καιρο στο Mat`am της ΟΔΟΥ 343

Ανώνυμος είπε...

chef eisai moufas
k o trelos ypologisths me ton mageira
ta spaei!!

Ανώνυμος είπε...

συγγνώμη αγαπητέ chef.. αλλά δε σου ζήτησα συνταγή κολοκυθομελέτας αλλά ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΩΝ!!!!!!

παρ'όλα αυτά τα κολοκύθια που είχα στο ψυγείο τα αξιοποίησα και με το παραπάνω!.....

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΑ!
(είναι μια αυτοσχέδια συνταγή μέσα από την οποία διακρίνεται το ταλέντο μου :-Ρ)
Υλικά:
μακαρόνια-2 μερίδες(κατά προτίμηση liguine)
2 κολοκύθια ψιλοκομμένα
1 χούφτα μικρά γαριδάκια
1/2 ντομάτα σε κύβους
κρέμα γάλακτος
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι(μπόλικο)
Εκτέλεση:
Βάζω τα μακαρόνια να βράσουν.
Ρίχνω το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνω να κάψει. Στη συνέχεια ρίχνω το το κολοκύθι και αφηνω να τσιγαριστεί καλά. Μετά προσθέτω τη ντοματα(+αλάτι) για να δεσει το κολοκύθι και μόλις πύξει η σάλτσα ρίχνω λίγη κρέμα γάλακτος. Τέλος προσθέτω τις γαρίδες για 2-3 λεπτά μόνο(προσοχή!) και το πιπέρι.
Ρίχνω τα μακαρόνια μέσα στο τηγάνι και ανακατεύω ελαφρά.
Μέσα σε 15' έχω ένα εξαίσιο πιάτο!
(και δε σαπίζουν και τα κολοκύθια του ψυγείου!!! χι!χι!)

Ανώνυμος είπε...

σιγα αγαπητη μου l... για χαλαρωσε λιγο....ενας ειναι ο chef εδω περα, αλλα παρ ολα αυτα θα την αναρτησω....χεχεχε

Ανώνυμος είπε...

SUPER PIZZA!!!!

υλικά
ενα τηλεφωνο
ενα φυλλαδιο delivery(της επιλογης σας)

εκτελεση

αποφασιζουμε το delivery απο το οποιο θα παραγγειλουμε
διαβαζουμε προσεκτικα το τηλεφωνο
σηκωνουμε το ακουστικό του και πληκτρολογουμε με προσοχη τον αριθμο(για να μην γινουμε ρεζιλι σε κανεναν ασχετο ανθρωπο)
κανουμε την παραγγελια με αργο και δυνατο τονο φωνης για να γινουμε πληρως κατανοητοι
μεγαλη προσοχη!!!
ζητουμε απο τον υπαλληλο που παιρνει την παραγγελια να επαναλαβει (για να μην μας φερει οτι να'ναι) και δινουμε με μεγαλη ακριβεια την διευθυνση του σπιτιου μας
σε περιπτωση που δεν εχουμε ψιλα για να πληρωσουμε ενημερωνουμε το καταστημα
οταν το pizzaboy ερχεται παιρνουμε την pizza και ανλογα με το κομματι πρατουμε τα παρακατω....
1.σε περιπτωση που το κομματι ειναι κακο πληρωνουμε (δινουμε πουρμουαρ ή οχι) και κλεινουμε την πορτα
2.σε`περιπτωση που το κομματι ειναι καλο προσπαθουμε να το προσεγγισουμε και να παρουμε το προσωπικο του τηλεφωνο
σε περιπτωση που δεν τα καταφερουμε μην ανησυχητε μπορειτε να παραγγειλετε οσες πιτσες θελετε
ΠΡΟΣΟΧΗ η=οι πιτσες παχαινουν και μπορει το pizzaboy μετα απο καποοι καιρο να μην σας αναγνωριζει

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστουμε φιλεναδα με για αυτην την υπεροχη συνταγη που μας την εστειλες.....και νομιζω πως θα παρει το βραβειο για την πιο γρηγορη συνταγη

ομως δεν μας ειπες στο τελος, στην περιπτωση που ειναι pizzagirl εμεις τα αγορια τι κανουμε....

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ chef σε περιπτωση που υπαρχει pizzagirl οι ενεργειες ειναι αναλογες

μονο που εσεις ειστε πιο τυχεροι γιατι δεν μπορει να σας παρεξηγησει οτι ειστε ανοικουρευτοι

επομενως λοιπον αν ειστε τοσο τυχεροι που θα πετυχετε σε pizzagirl τοτε καλη σας επιτυχια

Ανώνυμος είπε...

λοιπον αγαπητοι, εχω κι εγω συνταγη να σας πω!

ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

υλικα:
1/2 kg σκατα
1 kg φραουλες

εκτελεση:
περνουμε τα σκατα και τα τοποθετουμε σε μια βαθια(εχει σημασια) πιατελα.
πλενουμε καλα καλα τις φραουλες και τις βουταμε στα σκατα! και τις τρωμε!

cheap and chic!
καλη επιτυχια!

Ανώνυμος είπε...

λοιπον αγαπητοι, εχω κι εγω συνταγη να σας πω!

ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

υλικα:
1/2 kg σκατα
1 kg φραουλες

εκτελεση:
περνουμε τα σκατα και τα τοποθετουμε σε μια βαθια(εχει σημασια) πιατελα.
πλενουμε καλα καλα τις φραουλες και τις βουταμε στα σκατα! και τις τρωμε!

cheap and chic!
καλη επιτυχια!

Ανώνυμος είπε...

γεια σου ρε mmmmmmmm με το σκατοσυνταγες σου. ευχαριστουμε αλλα δεν....

Ανώνυμος είπε...

καλε μου chef..ειναι συγκινητικη η αγαπη σου για το τηγανι!μετα το 'φεστιβαλ' σου υποσχομαι οτι θα γινει για παντα δικο σου..



p.s. η φανταστικη συνταγη της τσιπουρας ειναι δικια μου_αλλα θα προτιμησω τη δικη σου!

Ανώνυμος είπε...

kala i kouzina poli kali edw..
endiafereste gia kouzina "anakiklwsimi" ?? i prepei na apeftinthw se allo blog (stin antitopia px)?alliws exw polles sidages me fadasia... na einai i kala i mother mou pou tha me apotrelanei sto telos!! i the me dilitiriasei me tis gefstikes tis anazitiseis...ena mono sas lew..an erthete spiti mou gia fagito rwtiste tin prwta ti fagito eixe prin 2 meres gia na eiste siguroi ti tha fate...giati to kotopoulo sto fourno tis 1hs meras ,tha ginei kotoboukitses tin defteri kai kotopitakia tin triti....
...ta makaronia ..tha ginoune makaronokroketes i makaronomeleta tin defteri mera...kai to akomi kalitero.,.(to efaga kai paratrixa epiviwsa...) ....i patates giaxni....tis prwtis imeras...tis vrika stin psarosoupa tis epomenis....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!xaxaxaxaxa

ola afta einai alithina peristatika..
kai elpizw i kouzina sas na xrisimopiite pada agna ylika...

an endiafereste gia teties paradoxes sidages ..epikoinwsniste me to www.guess-where.blogspot..kai tha sas apasisoume!

Ανώνυμος είπε...

oi fterouges einai ligo kauteres alla einai polu laxtaristes...

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω βρε κατερινα...και να σου πω την αληθεια το χρεαιζομαι, επειδη μαγιερευω συχνα αλλα τετοιο μεγαλο τηγανι δεν εχω.....

Ανώνυμος είπε...

φιλε/φιλη guesswhere red ευχαριστουμε πολυ για τις συμβουλες σου και υποσχομαι να προσεχουμε τα υλικα μας να ειναι φρεσκα και λαχτρα....και στην δευτερη και τριτη μερα τι θα γινει με τα φαγυτα, δεν μας αποσχολει πολυ γιατι τα φαγυτα μας ειναι τοσο νοστημα που δεν μενουν για την αλλη μερα....

Ανώνυμος είπε...

εγω ειχα φαει μια φορα φρερουγιες καυτερες και ειχα παθει παχυσαρκεια!!!
πολυ νοστιμο πραμα

Ανώνυμος είπε...

kapoios exei ligotera sxolia...
krima!!! chef:D

Ανώνυμος είπε...

περιπτερα..την παχυσαρκεια στην πατουσα σου την παθαινεις?γιατι δε σου φαινεται!

Ανώνυμος είπε...

ναι ναι ναι εφτασες τα σχολια του book stor και χαρη σε μενα στην αγαπημενη σου φιλη!!!

Ανώνυμος είπε...

καλες μου bb και με το θεμα δεν ειναι να φτασω τα σχολια της bookseller, ο σκοπος ειναι να την περασω για πολυ, γιατι το δικο μου μαγαζι αξιζει περρισοτερο.....

Ανώνυμος είπε...

exoume kai meis na proteinoume sintagi!
gamati milopita eukoli kai grigori oti prepei gia foitites kai ligourides!
Υλικά:

1. 1 ποτήρι λάδι
2. 1 ποτήρι ζάχαρη
3. 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
4. 3 ποτήρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
5. 2 κ.γ b/p
6. 1 βανίλια
7. 4-5 μήλα μεγάλα πράσινα

Βάζουμε πρώτα τα υγρά και στην συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά. Τηγανίζουμε τα μήλα με 1 κουταλιά ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150˚C για 45-50 λεπτά.

kai episkeftite mas na mas peite pou 8a 8elate na fate oles autes tis lixoudies sto

www.shadows-everywhere-alternative.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

to blog www.shadows-everywhere.blogspot.com metafer8ike sto
www.shadows-everywhere-alternative.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστουμε shadows για την ωραια συνταγη σας....

Ανώνυμος είπε...

sigxaritiria gia ta falafel..nostimotata..lew na kathierwsete kathimerino boufe sti sxoli!
pickyourspace.blogspot.com

odos343 είπε...

ευχαριστουμε και εμεις για το οικοπεδο που μας δωσατε pickyourspace.blogspot.com