ΒΙΒΛΙΑ. ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ. ΚΕΙΜΕΝΑ. ΦΡΑΣΕΙΣ. ΛΕΞΕΙΣ.
ΔΙΑΒΑΣΕ. ΑΚΟΥΣΕ. ΠΡΟΤΕΙΝΕ. ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΕ. ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕ.














ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ




Ο θείος Πέτρος είναι ένα αίνιγμα. Οι πρεσβύτεροι της οικογενείας Παπαχρήστου τον απορρίπτουν ως ¨αποτυχημένο της ζωής¨. Ωσότου ο αφηγητής – ανιψιός του ανακαλύπτει ότι ήταν κάποτε φημισμένος μαθηματικός, τόσο ιδιοφυής και παράτολμος ώστε να αφιερώσει τη ζωή του στην περιβόητη ¨Εικασία του Γκόλντμπαχ¨, ένα πρόβλημα που προσπαθούσαν εις μάτην να επιλύσουν γενεές μαθηματικών. Η ανακάλυψη του αυτή θα οδηγήσει σε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ

Συγγραφέας: Απόστολος Δοξιάδης

Εκδόσεις: Καστανιώτη

(χρήστης far mac)





Ένα από τα πιο ανορθόδοξα μυθιστορήματα της νεότερης εποχής. Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία του ηδονοθήρα Ντόριαν ο οποίος, συνεπαρμένος από το εξαιρετικά όμορφο πορτρέτο που του φιλοτεχνεί ο ζωγράφος Μπάζιλ Χόλγουορντ, πουλάει την ψυχή του με αντάλλαγμα την αιώνια νεότητα και το αιώνιο κάλλος. Υπό την επιρροή του φίλου του, του λόρδου Χένρι Γουότον, ο Ντόριαν θα παραδοθεί σε έναν ακόλαστο τρόπο ζωής τον οποίο κρατά κρυφό από την υψηλή κοινωνία στα μάτια της οποίας παραμένει ένας τζέντλεμαν. Το πορτρέτο, σε αντίθεση με το άψογο παρουσιαστικό του, φέρει τα σημάδια της φθοράς του.
Οι υπαινιγμοί για τις ακατανόμαστες αμαρτίες στις οποίες επιδίδεται ο ήρωας προκάλεσαν σκάνδαλο όταν πρωτοκυκλοφόρησε το βιβλίο το 1891 - το βιβλίο χρησιμοποιήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο στη δίκη του Όσκαρ Ουάιλντ το 1895. Βέβαια, ούτε οι βρετανοί κριτικοί της εποχής επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στο έργο αυτό, αν και τα λόγια του συγγραφέα του, "Αφήστε το βιβλίο μου, σας παρακαλώ, στην αθανασία που του αξίζει", αποδείχτηκαν μάλλον προφητικά. Σήμερα, αν και έχουν μεσολαβήσει περισσότερα από εκατό χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε, εξακολουθεί να τέρπει, να γοητεύει και να βάζει τους αναγνώστες σε σκέψεις. Έμεινε να συμβολίζει τον πόθο της αιώνιας νιότης και τη χίμαιρα των απολαύσεων χωρίς φραγμούς και συνέπειες.

Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι

Συγγραφέας: Όσκαρ Ουάιλτ

(χρήστης bb)




Το πρώτο μυθιστόρημα του σημαντικού αμερικανού ψυχαναλυτή και διδάκτορα Ίρβιν Γιάλομ, ο οποίος επιστρατεύει έναν από τους κορυφαίους φιλοσόφους του προηγούμενου αιώνα, τον Φρήντριχ Νίτσε και έναν από τους πατέρες της ψυχανάλυσης, τον Γιόσεφ Μπρόιερ σε μία ιστορία αμφίδρομης ψυχοθεραπείας που διαδραματίζεται στην Βιέννη του 19ου αιώνα. Εκτός από τους βασικούς χαρακτήρες, εμπλέκονται μια σειρά από πρόσωπα που επηρεάζουν σημαντικά την εξέλιξη αυτής της ιστορίας, όπως ο άγνωστος μέχρι τότε επιστήμονας εν ονόματι Σίγκμουντ Φρόυντ, η χορεύτρια Λου Σαλόμε και η ασθενής Άννα Ο. Το μυθιστόρημα του Γιάλομ μπλέκει τις θεωρίες ψυχοθεραπείας του Φρόιντ με την φιλοσοφική σκέψη του Νίτσε με σκοπό να διερευνήσει την επιρροή τους στην σύγχρονη ψυχοθεραπεία. Προχωράει όμως πέρα από την στυγνή παράθεση ιστορικών γεγονότων και με την βοήθεια της μυθοπλασίας καταφέρνει να υπογραμμίσει την αποτελεσματικότητα αυτής της πρακτικής μέσω της ανθρώπινης σχέσης που δημιουργείται ανάμεσα σε θεραπευτή και θεραπευόμενο.
Το μυθιστόρημα του Ίρβιν Γιάλομ αρχικά απευθυνόταν σε ένα πολύ συγκεκριμένο αναγνωστικό κοινό, στους εκκολαπτόμενους ψυχαναλυτές, όμως κατάφερε να κερδίσει μια πολύ μεγαλύτερη μερίδα. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε δεκαέξι γλώσσες και έχει γίνει μπεστ σέλλερ σε πολλές χώρες ενώ κατάφερε να αποσπάσει το χρυσό μετάλλιο της Κοινοπολιτείας ως το καλύτερο μυθιστόρημα του 1993.

Όταν έκλαψε ο Νίτσε

Συγγραφέας: Ίρβιν Γιάλομ

εκδόσεις: Αγρά

(χρήστης mb)


-Καλημέρα, είπε. - Καλημέρα είπαν τα τριάνταφυλλα. Ο μικρός πρίγκιπας τα κοίταξε. Μοιάζανε όλα με το λουλούδι του. - Τι είσαστε; τα ρώτησε κατάπληκτος. -Εμείς είμαστε τριαντάφυλλα, είπαν τα τριαντάφυλλα. -Α! Εκανε ο μικρός πρίγκιπας. Βαθειά λύπη τον γέμισε. Το λoυλούδι του του είχε πει πως ήταν ένα μονάκριβο σε ολόκληρο το σύμπαν. Και να που ήτανε πέντε χιλιάδες, όλα τα ίδια, σε ένα μονάχα κήπο! ''Θα του κακοφαινόταν πολύ'' σκέφτηκε.''αν το έβλεπε αυτό...θα έβηχε φριχτά και θα έκανε τάχα πως πεθαίνει για να γλιτώσει από το ρεζίλεμα. Κι εγώ θα ήμουν αναγκασμένος να κάνω τάχα πως το περιποιούμαι, γιατί αλλιώς, για να με ταπεινώσει και μένα, θα αφηνόταν στ'αληθεια να πεθάνει...''

Ο μικρός πρίγκιπας

Συγγραφέας: Antoine de Saint-Exupery

Εκδόσεις: Πατάκη

(χρήστης kooks)





Ο Πέτερ η Μικρή Αράχνη πάσχει από κάτι που θα τον συνοδεύει σε όλη του τη ζωή: υφαίνει ακατάπαυστα ιστορίες, τις οποίες αφηγείται στις γυναίκες της ζωής του: στα παιδικά του χρόνια στη μαμά. στο τέλος της εφηβείας στη Μαρία -μια μεγαλύτερή του γυναίκα που. παρότι δε θέλει να δεσμευτεί, κάνει μαζί του παιδί- και σε ώριμη ηλικία στην πολύ νεότερή του Μπεάτε. Ο Πέτερ δε θα εκδώσει ποτέ βιβλίο με το όνομά του. Ωστόσο εκμεταλλεύεται επαγγελματικά την αρρώστια του, τριγυρίζει στα φιλολογικά στέκια πλησιάζει συγγραφείς που δυσκολεύονται να γράψουν και τους πουλά ιδέες και θέματα. Η επιχείρηση ανθεί. σύντομα επεκτείνεται στο εξωτερικό. παντού εκδίδονται βιβλία βασισμένα στις ιστορίες του. Ο Πέτερ είναι μεθοδικός: κρατά αρχεία των ιδεών που πούλησε. μαγνητοφωνεί κρυφά τις συμφωνίες με τους συγγραφείς και κρατά φωτοαντίγραφα των επιταγών τους. Παρ όλα αυτά κάποια στιγμή...

Η κόρη του διευθυντή του τσίρκου

Συγγραφέας: Jostein Gaarder

Εκδόσεις: Λιβάνη

(χρήστης με)


Ένα σύγχρονο παραμύθι με φιλοσοφική διάσταση, μια πανέμορφη ιστορία αγάπης. Δύο φωνές ενώνονται σε έναν εκπληκτικό διά­λογο και δημιουργούν ένα βιβλίο έμπνευσης και αι­σιοδοξίας που δίνει απαντήσεις σε βαθιά προσωπι­κά ερωτήματα. Βρείτε την αγάπη και κυρίως τη δύ­ναμη να επιλέξετε τα πιο δύσβατα μονοπάτια της ζωής. Ένα μυθιστόρημα που υπερβαίνει τα σύνορα του χρόνου και μας οδηγεί σε επίγειους και υπέρ­γειους παραδείσους. Ο συγγραφέας του βιβλίου, που ενέπνευσε ανθρώπους κάθε ηλικίας βοηθώ­ντας τους να κατανοήσουν την ιστορία της φιλοσο­φίας, ξετυλίγει το νήμα της ιστορίας ενός μυστη­ριώδους κοριτσιού που έμελλε να αλλάξει την πο­ρεία της ζωής ενός απλού καθημερινού αγοριού και φιλοδοξεί να αλλάξει και τη δική σας.

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια

Συγγραφέας: Jostein Gaarder

Εκδόσεις: Λιβάνη

(χρήστης με)



Περιγράψτε την αίθουσά μας: Κάθε χρόνο αλλάζουμε αίθουσα και κάθε χρόνο η δική μας είναι πάντα η πιο άσχημη απ' όλες. Ο δάσκαλος μου μας είπε πως το φταίξιμο είναι δικό του, παρόλο που αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αυτός τα λέει όλα σε μας, δεν έχει μυστικά, και μας το είπε γιατί φταίει αυτός. Αυτός μας είπε ότι στην αρχή του χρόνου, όταν δίνονται οι αίθουσες, γίνεται κόλαση ανάμεσα στους δασκάλους. Ο καθένας θέλει την πιο ωραία αίθουσα και την πιο καινούργια, ιδιαίτερα οι γριές δασκάλες. Τσακώνονται, καβγαδίζουνε, καταριούνται. Ο δάσκαλος μου σκέφτεται ότι αυτοί είναι όλοι βάρβαροι και δε μπαίνει στην κουβέντα. Τότε, όταν βλέπουνε ότι αυτός δε λέει τίποτα για τον εαυτό του, τον παίρνουνε για μαλάκα (με συγχωρείτε για τη λέξη) και του δίνουνε πάντα την πιο βρώμικη αίθουσα. Στην Πρώτη εγώ ήμουνα πάρα πολύ μικρός, και δε θυμάμαι τι μας έλειπε. Στη Δευτέρα τα καλοριφέρ δε ζεσταίνανε κι εμείς ψοφούσαμε από το κρύο. Στην Τρίτη θυμάμαι ότι μας πηγαίνανε από δω κι από κει και δε βρίσκαμε ησυχία. Στην Τετάρτη το ντουλαπάκι ήτανε σάπιο και βγαίνανε οι κατσαρίδες από μέσα. Στην Πέμπτη, που είναι αυτό το χρόνο, έχουμε τα καρεκλάκια των μικρών. Η αίθουσα μου είναι πάντα βρώμικα: δε σκουπίζουνε, δε πλένουνε, τα καλάθια είναι πάντα γεμάτα. Οι επιστάτες είναι όλη της καμόρα (Μαφία) και δε θέλουνε να κάνουνε τίποτα. Ο διευθυντής τους φωνάζει αλλά αυτοί του τρυπάνε τις ρόδες. Κάνει καλά ο δάσκαλος μου που θέλει να πάει στο Βορρά. Εγώ όταν μεγαλώσω θα πάω στο Βόρειο Πόλο!

Ο Μαρσέλο Ντ’ Όρτα, δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο του Αρζάνο (μια ιταλική πόλη στη Νάπολη), μαζεύει στη διάρκεια της θητείας του εκθέσεις παιδιών που του άρεσαν. Κάποια στιγμή αποφασίζει να τις εκδώσει και το αποτέλεσμα είναι το πρώτο βιβλίο. Η επιτυχία του πρώτου βιβλίου τον οδήγησε στη συγκέντρωση κι άλλου υλικού, δικό του αλλά και από άλλους δασκάλους, με συγκεκριμένη όμως θεματολογία, θρησκεία στο δεύτερο βιβλίο(ο θεός μας έπλασε τζάμπα) και σεξ στο τρίτο(ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα αρραβωνιάστηκαν από κάτω). Τρία βιβλία λοιπόν με το πώς βλέπουν τα παιδιά τον κόσμο μας. Το πρώτο του βιβλίο (Εγώ ελπίζω να τη βολέψω) έγινε και ταινία.

Εγώ ελπίζω να τη βολέψω

Επιμέλεια: Μαρσέλο Ντ’ Όρτα

Εκδόσεις: Γνώση

(χρήστης vd)



Ο Τσάρλι σε νέες περιπέτειες! Μαζί με το μεγάλο φίλο του, Γουίλι Γουόνκα, παίρνουν τους γονείς και τους παππούδες του να ζήσουν όλοι μαζί στο εργοστάσιο Σοκολάτας. Από λάθος, όμως, ο Μεγάλος Γυάλινος Ανελκυστήρας που θα τους μετέφερε βρίσκεται σε τροχιά, στο διάστημα! Αφού αντιμετώπισαν χίλια δυο προβλήματα, έλλειψη βαρύτητας, εξωγήινους και άλλα, επιστρέφουν στη Γη για νέο κύκλο περιπετειών. Παρ' όλα αυτά, δε χάνουν ούτε το κουράγιο ούτε την αξιοπρέπειά τους, ούτε τα τρυφερά αισθήματα μεταξύ τους…

Ο Τσάρλι και ο μεγάλος γυάλινος ανελκυστήρας

Συγγραφέας: Roald Dahl

Εκδόσεις: Ψυχογιός

(χρήστης vd)





Ο Γουίλι Γουόνκα είναι ένας εκκεντρικός σοκολατοποιός με ένα ευφάνταστο εργαστήριο γλυκών στο οποίο δεν έχει καταφέρει να εισχωρήσει κανένας για 15 χρόνια. Μην έχοντας κοντινούς συγγενείς, αποφασίζει να διεξάγει ένα διαγωνισμό για να βρεθεί ο διάδοχος που θα αναλάβει τη θρυλική αυτοκρατορία του! Πέντε τυχερά παιδιά κερδίζουν τα "χρυσά εισιτήρια" για μια ξενάγηση στο παραμυθένιο εργαστήριο. Ένα από αυτά είναι και ο Τσάρλι, ένα παιδί από φτωχή οικογένεια που πραγματοποιεί το όνειρό του. Μαγεμένος από τους λαχταριστούς χώρους που αντικρίζει, ο Τσάρλι εισχωρεί στο φανταστικό κόσμο του Γουόνκα! Η συνέχεια στο λαχταριστό αυτό βιβλίο γεμάτο σοκολάτα!!

Ο Τσάρλι και το εργαστάσιο σοκολάτας

Συγγραφέας: Roald Dahl

Εκδόσεις: Ψυχογιός

(χρήστης vd)


Στο καινούριο βιβλίο του διάσημου συγγραφέα Πάουλο Κοέλο, η ιστορία ξεκινά με την αφήγηση ενός δημοσιογράφου, που μας μιλά για μια γυναίκα, την Αθηνά, με την οποία υπήρξε ερωτευμένος. Στη συνέχεια, ακολουθεί η αφήγηση μιας μαθήτριάς της, η οποία δηλώνει ότι τη μισεί. Σιγά σιγά, μέσα από αφηγήσεις κοντινών της ατόμων, μαθαίνουμε περισσότερα γι’ αυτήν: είναι Ρουμάνα στην καταγωγή, αλλά μεγάλωσε στη Βηρυτό, ως υιοθετημένη κόρη ενός ζευγαριού που καταφεύγει στο Λονδίνο για να ξεφύγει από τον πόλεμο. Παντρεύεται πριν κλείσει τα είκοσι, γιατί θέλει να υπακούσει στο κάλεσμα της φύσης και να κάνει παιδί, αλλά χωρίζει σύντομα. Ενώ αναζητάει την πραγματική της καταγωγή, καταλήγει στη Ρουμανία, όπου γνωρίζει τη φυσική της μητέρα, μια Τσιγγάνα, και τη δασκάλα της, μια Σκοτσέζα γιατρό. Η τελευταία τής μαθαίνει να έρχεται σε επαφή με τη Μητέρα, τη θηλυκή όψη του Θεού. Η Αθηνά μαθαίνει να πέφτει σε έκσταση και να προφητεύει αρρώστιες και δυσάρεστα συμβάντα με σκοπό την αποτροπή τους. Αποκτάει δικούς της μαθητές και μεγάλο πλήθος ακολούθων, που συναντούν την αντίσταση του τοπικού ιερέα. Δημιουργούνται αναταραχές στην περιοχή όπου μένει και γίνεται γνωστή ως «Η Μάγισσα του Πορτομπέλο».

Ο συγγραφέας αναφέρεται πολύ συχνά στη Φύση ως οντότητα, καθώς και στην Αγάπη, που βοηθάει τον άνθρωπο να ολοκληρωθεί χωρίς όμως να τον περιορίζει. Μιλάει επίσης και για το αγαπημένο του θέμα, το σπάσιμο των δεσμών και την ενασχόληση του ανθρώπου με αυτό που πραγματικά θέλει και όχι με αυτό που υπαγορεύουν οι κοινωνικές συνθήκες, ο πουριτανισμός και ο συντηρητισμός.

Η μάγισσα του Πορτομπέλο

Συγγραφέας: Πάολο Κοέλο

Εκδόσεις: Λιβάνης Α.Α.

(χρήστης με)



Η νέα ποιητική συλλογή της Κικής Δημουλά. 45 ποιήματα μάς προσκαλούν να σκύψουμε στην απογραφή αποθήκης: Καταφέραμε ν' αγαπήσουμε; Ν' αγαπηθούμε; Σε ποιό ράφι βάλαμε τις παρελθούσες ξυραφιές; Σε ποιά συσκευασία μάς ταχυδρομούνται οι μέλλουσες; Μεγαλώσαμε; Ωριμάσαμε;.. Tα ποιήματα αυτής της συλλογής ρίχνουν μια υπόκωφη αγκωνιά στα πλευρά της εφήσυχης κι ανήσυχης ψυχής μας..

Μεταφερθήκαμε Παραπλεύρως

Συγγραφέας: Κική Δημουλά

Εκδόσεις: Ίκαρος





Το όνομα του Ρόδου αποτελεί το πρώτο μυθιστόρημα του Ουμπέρτο Έκο. Μετά από αρκετή επεξεργασία εξεδόθη στην Ιταλία το 1980, η επιτυχία του δε ήταν τόση που το 1983 μεταφράστηκε στα αγγλικά, ενώ το 1986 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Το μυθιστόρημα μεταφέρει τον αναγνώστη σ' ένα ιταλικό μοναστήρι των Βενεδικτίνων και γύρω από την αναζήτηση ενός χειρογράφου του Αριστοτέλη αναπτύσσεται η πλοκή του έργου, με φόνους, άνομες σχέσεις και το κυνήγι των αιρετικών εν έτει 1327. Το όλο έργο παρουσιάζεται ως καταγραφή των αναμνήσεων ενός γηραιού φραγκισκανού μοναχού, ο οποίος έζησε τα περιγραφόμενα γεγονότα ως νεαρός δόκιμος μοναχός. Μέσα απ' αυτό το έργο ο Έκο βρίσκει την ευκαιρία να κάνει μια εκτενή παρουσίαση της σχολαστικής μεθόδου η οποία κυριαρχούσε στη μεσαιωνική σκέψη.

Το όνομα του ρόδου

Συγγραφέας: Ουμπέρτο Έκο

Εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα

(χρήστης worm)




Ήταν ένα καυτό απομεσήμερο του 1920 - με τον ανελέητο ήλιο του Ιουλίου να πυρακτώνει την οδό Βασιλίσσης Σοφίας, που τότε ακόμα λεγόταν Κηφισίας. Ο Ίων Δραγούμης προχωρούσε μπρος το εκτελεστικό απόσπασμα, ακούγοντας πίσω του τις βαριές αρβύλες των οκτώ στρατιωτών που τον συνόδευαν. «Σε πειράζει να σου δέσουμε τα χέρια;» τον είχε ρωτήσει ένας λοχίας μισή ώρα πριν, όταν τον είχαν συλλάβει οι άντρες του Παύλου Γυπάρη στους Αμπελόκηπους. Ο Δραγούμης δεν ήξερε τι να απαντήσει. Ήξερε ότι σε πέντε δέκα λεπτά θα πέθαινε τι ωφελεί να περνάς από τον ένα κόσμο στον άλλο με τα χέρια λυτά ή δεμένα; Τώρα ο ίδιος αυτός λοχίας προχωρούσε δεξιά του, με το πιστόλι στο χέρι, οδηγώντας το απόσπασμα: οκτώ αμούστακα παιδιά που ανήκαν στο τάγμα ασφαλείας του Παύλου Γύπαρη και που σε λίγο θα έκοβαν το νήμα της ζωής του.

Η ιστορία όπως δεν την έχουμε ξαναδιαβάσει. Γεμάτη δράση και παρασκήνιο, έρωτες και πάθη ανεκπλήρωτα και καταστροφικά. Η πολιτική ιστορία της Ελλάδας του 20ου αι. και οι έρωτες του πολιτικού Ίωνα Δραγούμη με την Πηνελόπη Δέλτα και τη Μαρία Κοτοπούλη. Κάθε του λέξη μας παρασύρει κυριολεκτικά στην επόμενη..

Η εκτέλεση

Συγγραφέας: Φρέντυ Γερμανός

Εκδόσεις: Καστανιώτη

(χρήστης ανθένια)





H κυρία Μπούφου καθάρισε το λαιμό της για να τραβήξει την προσοχή του γιού της, κι έκανε: «Μπου!» Ο Μπουφάκος την κοίταξε περίεργα και δεν είπε τίποτα. Η κυρία Μπούφου καθάρισε ξανά το λαιμό της και επανέλαβε: «Μπου!» Ο Μπουφάκος την κοίταξε με απορία. Ο κύριος Μπούφος φτερούγισε ανυπόμονα και είπε: «Γιε μου, επανέλαβε μετά τη μητέρα σου: "Μπου!"». Ο Μπουφάκος άνοιξε το στόμα του, πήρε βαθιά αναπνοή και, καθώς η κυρία Μπούφου κι ο κύριος Μπούφος περίμεναν όλο λαχτάρα, είπε: «Μπα;»

Ο μπούφος που δεν μπορούσε να κάνει μπου περιέχει τέσσερις ιστορίες που μας βοηθούν να συλλογιστούμε πάνω σε θέματα τα οποία απασχολούν την ανθρώπινη ψυχή. Γραμμένες σε μορφή παραμυθιού που μπορούν να διαβαστούν και από παιδιά, αυτές οι ιστορίες μας βοηθούν να κατανικήσουμε τις φοβίες, τις ανησυχίες και τις αμφιβολίες μας. Το μήνυμά τους είναι σαφές: αν γεμίσουμε την ψυχή μας με αγάπη, δεν περισσεύει χώρος για το φόβο..

Ο μπούφος που δεν μπορούσε να κάνει μπου

Συγγραφέας: Ρόμπερτ Φίσερ & Μπεθ Κέλι

Εκδόσεις: Όπερα





62 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν γεμίσουμε την ψυχή μας με αγάπη, δεν περισσεύει χώρος για το φόβο για το περασμα του χρονου...
οποπυδηποτε και οποτεδηποτε...

Ανώνυμος είπε...

εδώ μιλάμε για βιβλία!!!!!! προτείνουμε, αποφεύγουμε, θαυμάζουμε, αξιολογούμε, κριτικάρουμε!

ΛΕΞΕΙΣ
ΦΡΑΣΕΙΣ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ
ΚΕΙΜΕΝΑ

Ανώνυμος είπε...

N proteinw loipon kapoio vivlio pou prosfata diavasa kai nomizw oti aksizei ton kopo..."I EKTELESI" tou Fredy Germanou.I istoria opws den tin exoume ksanadiavasei,me polli drasi kai paraskinio erwtes kai pathi anekplirwta kai katastrofika.I politiki istoria tis Elladas tou 20ou aiwna kai oi erwtes tou politikou Iwna Dragoumi me tin Pinelopi Delta kai ti Maria Kotopouli.Fantastiko.Kathe tou leksi se paraseirei kuriolektika stin apomeni...

Ανώνυμος είπε...

anthenia h protash sou suntoma tha ginei anarthsh!
euxaristoume polu!

Ανώνυμος είπε...

thelw na proteinw to 'onoma tou rodou'
to diavasa prosfata kai mou fanhke polu nostimo

Ανώνυμος είπε...

na ton kai to eco!!!!!!!!!
oloi oi kaloi xwrane!

Ανώνυμος είπε...

προτεινω το τελευταιο βιβλιο του Παολο Κοελιο...
"Η μαγισσα του πορτομπελο"
ειναι ενα πολυ ωραιο βιβλιο που εμλεκει ζητηματα πιστης και ανθρωπινων σχεσεων...
και για οσους εχουν βαρεθει τον συνηθισμενο χαρουμενο (αν θες κατι παρα πολυ ολο το συμπαν συνομωτει για να το πετυχεις) αυτο το βιβλιο ειναι η αντροπη..

Ανώνυμος είπε...

proteinw ton tsarli kai to ergostasio sokolatas,ton tsarli kai ton gualino anelkisthra kai to egw elpizw na thn volepsw(ekdoseis gnwsh) ..... xx

Ανώνυμος είπε...

επισης εχω να προτεινω ενα βιβλιο του Jostein Gaarder (τον συγγραφεα του ¨Ο κοσμος της Σοφιας" )
το "Το κοριτσι με τα πορτολκαλια" ενα αναλαφρο βιβλιο για στιγμες χαλαρωσης και μια πολυ ωραια ιστορια με μηνυματα για τη ζωη...
του ιδιου συγγραφεα ειναι επισης και το βιβλιο "Η κορη του διευθυντη του τσικου" το οπιο ααφερεται σε νεαν συγγραφεα ο οποιος δεν μπορει να διαχειριστει την φαντασια του που συνεχως παραγει ιστοριες...( το τελευταιο βιβλιο πουλιεται σε προσφορα στο public 8 ευρω)

Ανώνυμος είπε...

proteinw to 'o tsarli kai to ergostasio sokolatas',to 'o tsarli kai o gualinos anelkisthras' kai to 'egw elpizw na th volepsw'(ekdoseis gnwsh) ..... xx

Ανώνυμος είπε...

re seller...ama sou einai eukolo anebase kai to (mikros prigkipas)...einai kai gamw ta biblia

Ανώνυμος είπε...

sygnomh re paidia to ergostasio sokolatas den einai tainia?

Ανώνυμος είπε...

Είναι βιβλίο και φαίνεται πολύ καλό!

Ανώνυμος είπε...

οποιος εχει αναγκη για ψυχοθεραπεια,εκτος απο ενα περασμα στο farmac,να διαβασει το 'οταν εκλαψε ο Νιτσε' του Γιαλομ..

Ανώνυμος είπε...

paidia mi diavasete me ti kamia to kodika da vinci. kai to vivlio kai i tainia einai xalia

Ανώνυμος είπε...

"to portraito tou ntorian gkrey"
"αναζητωντας τον χαμενο χρονο"
"ταξιδι με τον εσπερο"

για ολα τα γουστα
σας τα προτεινω ανεπιφυλακτα..
κλασικες αξιες

Ανώνυμος είπε...

ena biblio sas zhthsa na anebaseis re seller, kai den to anebases :(

Ανώνυμος είπε...

όλα θα γίνουν βρε kooks...
θα το ανεβασουμε και αυτό..!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ορίστε.. ήρθε και ο μικρός πρίγκιπας!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

fovero vilvio: "o geros k i thalassa"
opoios den to exei diavasei xanei!!
grigora sto vivliopoleio!!

Ανώνυμος είπε...

argises ligo alla to ebales telika.....thx polu re seller

Ανώνυμος είπε...

προτεινω:ο θειος Πετρος και η εικασια του Γλομπαχ.αν ενδειαφερεστε στελνω παραπανω,foto κτλ.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με farmac!
lovin' Δοξιαδης!
επίσης lovin'Τσαγκαρουσιάνος και εκδόσεις 01. βλ. andy worhol, καραλη κ.λπ..
και εκδόσεις οξύ. 'μαύρα' παραμύθια.
η αννια τωρα μπορεί να λυποθυμήσει!
και εκδόσεις futura: μιχάλη(παπαρούνη εννοώ of course) σ'αγαπάμε!
κατα τα άλλα ειστε ξενέρωτοι,
αγάπες μου!

Ανώνυμος είπε...

μονο με την καρδια βλεπεις καλα

την ουσια δεν την βλεπουν τα ματια

μικρος πριγκιπας

Ανώνυμος είπε...

far mac an mporeis steile kamia photo gia na anarththei!

Ανώνυμος είπε...

pragmatika to o geros kai h thalassa einai polu kalo vivlio..
to exw diavasei ki egw.....!
to proteinw ki egw

Ανώνυμος είπε...

Το βιβλιοπωλείο απέκτησε όνομα!!
Τώρα λέγεται..
..ΣΥΝΔΕΤΗΡΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Επίσης πρέπει να αναφέρω οτι η γραμματοσειρά του συνδετήρα ειναι by γιώργος ρυμενίδης!!

Ανώνυμος είπε...

α! παρακαλώ το meeting point να βάλει μια ανακοίνωση για το νέο όνομα του βιβλιοπωλείου!
ευχαριστώ!..

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Η έκθεση παιδικού βιβλίου είναι μια πολύ καλή προσπάθεια για την προώθηση της ανάγνωσης ακόμη και από μικρά παιδιά. Τέσσερις μέρες αφιερωμένες στη μετάδωση, στα παιδιά και στους νέους, της χαράς της ανάγνωσης. Μια μαγική συνάντηση ανάμεσα στους συγγραφείς και τους αναγνώστες, για να ανθίσει ένας καινούργιος απέραντος κόσμος. Παιδικές παραστάσεις, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εργαστήρια και εκθέσεις.
Γιατί το διάβασμα είναι δικαίωμα κάθε παιδιού!

Ανώνυμος είπε...

καταπληκτικη γραμματοσειρά του συνδετήρα!
πως τη λένε?

Ανώνυμος είπε...

ΓΚΟΛΝΤΜΠΑΧ βρε!
τον σκοτώσατε τον καημένο τον επιστήμονα!

Ανώνυμος είπε...

rwthste to giorgo..poy einai o dhmioyrgos ths!
einai ontws kataplhktikh!

xilia bravo!

Ανώνυμος είπε...

http://www.protoporia.gr/protoporia/product.asp?sku=46348

Ανώνυμος είπε...

ο καιρός των χρυσανθέμων του Μάνου Ελευθερίου!
και η μελεγχωλία της πατρίδας
καλα ας του δωσουν επιτέλους του ανθρώπου ένα νόμπελ!

Ανώνυμος είπε...

xa! ti lete re paidia!
o Eleutheriou einai megalos kai tranos!
ta nobel ta dinoyn stoys egklimaties (lege me Al Gore)
-bravo

Ανώνυμος είπε...

kalws hr8es syndethra!!!
mas morfwneis
mas parotryneis
mas eksipureteis

wraia afisakia!!!

Ανώνυμος είπε...

αγγίζω τα χείλη σου αγνή
και μας παίρνει η αυγή όταν σβήνει η βροχή
στα μάτια σου παίζει ένα φως
ο αέρας περνάει στα μαλλιά σου γελάει
στο παράθυρο γέρνω να δω
το χρυσάφι του κόσμου θαμπό
μα η καρδιά σου ανασαίνει
κι όπψς πριν μ'αναστένει..

Ανώνυμος είπε...

καλά αυτοί είναι στίχοι βέβαια...ας είναι καλά ο Μάλαμας, που τους έγραψε και τον αγαπάμε πολύ...και η Laterna από κάτω πεθαίνει... για Μάλαμα!!!
Να πω κι εγώ κάτι από μια ταινία...

Κλάψε και θα κλαις μόνος σου, γέλα και θα γελάν όλοι μαζί σου!!!

Old Boy, την προτείνω ανεπιφύλακτα, αν και δεν ειναι βιβλίο!!!

Ανώνυμος είπε...

θα στειλω φωτογραφια του ΓΚΟΛΝΤΜΑΧ στο xipsitaf.

Ανώνυμος είπε...

kala o malamas einai theos kai agaphmenos! eidika o lavyrinthos den yparxei sa tragoydi....agaphmeno ki ayto..
ayth thn periodo kanei synaylies sthn athhna reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

kai emeis edw exoume moufoeksetastikh..

Ανώνυμος είπε...

ok farmac
steile kai tha anarththei

Ανώνυμος είπε...

re sakura thymase poy soy eixa parei to old boy na to dw?
h moufa.. den to eida telika alla tha epanorthwsw!

Ανώνυμος είπε...

eyxaristw poly farmac gia tis plhrofories!

Ανώνυμος είπε...

l thanks gia thn anarthsh

o ntorian einai must

Ανώνυμος είπε...

δεν ξέρω αν το πήρες, πάντως εγώ εδώ το έχω... θα κανονίσουμε να το δούμε αν είναι γιατί αξίζει και θέλω να το ξαναδώ!!!!

Ανώνυμος είπε...

wraia!!!!! giati thelw sigoyra na to dw! na kanonisoyme meta thn eksetastikh!

Ανώνυμος είπε...

allou sxoliazoume tainies...
edw einai gia vivlia
ok?

Ανώνυμος είπε...

se ligo kairo tha anarththei kai videoclub!!!!!
oloi perimenoume me anhpomonisia!!

odos343 είπε...

το βιντεοκλαμπ ναρτηθηκε και συντομα θα κανει τις πρωτες του προβολες................................

Ανώνυμος είπε...

ti tha vazoume mesa sto videoclub??
na kserw na proetoimastw..

Ανώνυμος είπε...

giati de anartountai kai ta upoloipa biblia?

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

συγγνώμη αλλά το blog είναι ήδη αρκετά γεμάτο.. παρ'όλα αυτά θα προσπαθήσω να τα βάλω..

Ανώνυμος είπε...

boroyme na baloyme kai kapoia mikra apospasmata apo biblia poy mas aresoyn?

Ανώνυμος είπε...

βεβαίως!.. μπορείτε να βάλετε ακόμη και λέξεις που σας έρχονται στο μυαλό και πιστεύετε ότι μπορούν να δώσουν έναυσμα σε άλλους να συνεχίσουν ή και να συζητήσουν πάνω σε αυτές..

Ανώνυμος είπε...

..ή κείμενα, αποσπάσματα που σας έχουν μείνει ή έχετε σημειώσει πάνω σε βιβλία.. αυτό μπορεί να επαναφέρει στη μνήμη μας πράγματα που έχουμε σκεφτεί στο παρελθόν, εικόνες, καταστάσεις, συζητήσεις..
και ίσως να μας βοηθήσουν να πάμε ένα βήμα παρακάτω..παραπάνω?
περιμένω/

Ανώνυμος είπε...

malon 8a perimeneis arketa agaphth...

Ανώνυμος είπε...

η στραβος ειναι ο γυαλος η στραβα αρμενιζουμε..
αυτο εχω να πω.

Ανώνυμος είπε...

agaphte chef nomizeis oti to magazi soy aksizei perissotera..
lai lai